Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجازی‌سازی و سرویس‌های مبتنی بر ابر با سرعت قابل توجهی در حال محبوب شدن هستند. سرویس‌های مجازی‌شده که روی ماشین‌های مجازی اجرا می‌شوند، توسط شرکت‌های مختلف و به صورت وسیع در محیط تولیدی استفاده می‌شوند که البته با توجه به مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه کاملا قابل‌توجیه است. استفاده از دسکتاپ‌های مجازی در مواردی مشخص، یک ایده خوب محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به زیرساخت دسکتاپ مجازی و موارد کاربرد آن می‌پردازیم.

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

مجازی‌سازی دسکتاپ راهکاری است که موجب انتقال سیستم‌عامل کاربران به فضای مجازی سرور می‌گردد. به بیان ساده‌تر دیگر نیازی نیست که برای تک‌تک کاربران ویندوز یا لینوکس نصب شود و هر کدام از آن‌ها از راه دور مدیریت و پیگیری شوند. هر کاربری با هر دستگاهی می‌تواند به‌سادگی به هر سیستم‌عاملی که مدنظرش باشد در لحظه و بدون هدر رفت زمان و نیروی انسانی، دسترسی پیدا کند.
مجازی‌ سازی دسکتاپ امکانات متعددی را در اختیار شما می‌گذارد و موجب کاهش چشم‌گیر هزینه‌های سازمان‌ها می‌گردد. در این‌ بین چند راهکار معدود و مشخص برای پیاده‌سازی مجازی‌سازی دسکتاپ در سازمان‌ها وجود دارد که توسط سه شرکت Citrix و VMware و Microsoft عرضه می‌گردند.
اما باید در نظر گرفت که رقابت اصلی بین محصول نرم‌افزاری VMware بانام Horizon و بسته‌ی جامع Citrix بانام Virtual Apps And Desktops  می باشد.

  زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) چیست؟

زیرساخت دسکتاپ مجازی یا  VDI سرنام Virtual Desktop Infrastructure یک فناوری است که به کاربران اجازه می‌دهد میزبان یک سیستم‌عامل دسکتاپ روی سرورها باشند. همانگونه که دسکتاپ‌های مبتنی بر ماشین مجازی از راه دور به مکان‌ها و دستگاه‌ها دسترسی دارند، VDI  می‌تواند در ابر خصوصی یا عمومی توسعه پیدا کند و نوع آن، زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) است. بنابراین فراهم‌کنندگان سرویس مدیریت‌شده می‌توانند سرویس به عنوان دسکتاپ (Daas) را فراهم کنند.

مزایای استفاده از مجازی سازی دسکتاپ:

1. کاهش دادن پهنای باند مورد استفاده شبکه
2. کاهش هزینه‌های خرید و نصب
3. آسانی در ارتقا نرم افزارها و همین طور سهولت در ارتقا سخت افزارهای مجازی
4. امکان ایجاد مدیریت بهتر و کاهش بار کاری مدیریتی به دلیل مدیریت متمرکز
5. افزایش امنیت و آسانی در دسترسی به وسیله جمع آوری و یکپارچه سازی داده‌ها
6. ایجاد یک محیط کار یکپارچه جهت کاربران به دلیل جدا شدن سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی از سخت افزار
7. امکان پاسخ سریع به درخواست و مشکلات کاربران
8. استفاده مناسب و مؤثر از منابع
9. بهره برداری بهینه از بخش‌های سخت افزاری (سی پی یو، دیسک، حافظه و برق) و به‌کارگیری بهتر آن‌ها
10. اعمال رمزگذاری و ایجاد محدودیت جهت کاربران جهت مواقع استفاده غیر مجاز از سیستم

 

VDI  چه زمانی قابل استفاده است؟

VDI به‌عنوان یک جایگزین برای زیرساخت سنتی استفاده می‌شود؛  جایی‌که دسکتاپ‌های واقعیِ فیزیکی کاربرد دارند. اولین مزیتی که استفاده از دسکتاپ مجازی برای مدیران فناوری یک مجموعه به همراه دارد، بهره مندی از مدیریت یکپارچه تمامی سیستم عامل ها، نرم افزارها و سخت افزارهای شبکه، و همچنین صرفه جویی در زمان، منابع سخت افزاری وهزینه های شرکت است.
در موارد مشخصی زیرساخت دسکتاپ مجازی به راحتی قابل استفاده است:
• کاربران در طول سفرهای تجاری نیاز به دسترسی به دسکتاپ خود دارند؛ یعنی در مکان‌های مختلف باید دسکتاپ‌‌‌شان را در اختیار داشته باشند.
• یک شرکت می‌خواهد کارمندانش از راه دور و از خانه کارها را انجام دهند که این کار در برخی موارد هم به سود شرکت و هم به سود کارمندان است.
• یک شرکت نمی‌خواهد ایستگاه کاری جدیدی بخرد و ترجیح می‌دهد تنها یک سرور خریداری کند.
• شرکت‌ها تمایل دارند تا حد ممکن از سر و کار داشتن با سخت‌افزارهای مختلف برای دسکتاپ‌های فیزیکی دوری کنند. برای مثال، پیدا کردن و نصب درایورهای متفاوت برای آن‌ها کار دشواری است. 
• به‌روزرسانی نرم‌افزارها مورد دیگری است که سادگی آن مهم است. به‌روزرسانی دسکتاپ مجازی بسیار راحت‌تر است.  

 

مقایسه شبکه سنتی با شبکه  VDI

1. در مدل سنتی شبکه به تعداد کاربران باید ویندوز اختصاصی، نرم افزار های کاربردی به همراه کرک متناسب و الباقی مراحل آماده سازی یک ویندوز جهت ارائه به کاربر آماده شود. برای انجام این کارها زمان قابل توجهی از مسئولان IT یک مجموعه تلف می شود. در مدل شبکه VDI که همان استفاده از زیرساخت میزکار مجازی یا همان دسکتاپ های مجازی است؛ شما میتوانید تنها با چند کلیک برای همه کاربران شبکه خود یک نرم افزار را نصب و یا حذف کنید و یا سیستم عامل کاربران خود را از ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ به راحتی ارتقا دهید.
2. در مدل سنتی هر کاربر از تمامی توان سخت افزاری سیستم خود استفاده نمی کند. همیشه مقداری از RAM ،CPU و هارد سیستم کاربران در مدل های سنتی بدون استفاده باقی میماند و از بین میرود. ولی در مجازی سازی دسکتاپ این قابلیت وجود دارد که هر کاربر بسته به نیاز خود ازRAM، CPU  و هارد سیستم استفاده کند و الباقی این منابع به کاربری دیگر اختصاص داده شود. اینگونه هر کاربر در هر ثانیه با بالاترین سرعت و بهترین کیفیت ممکن از ویندوز اختصاصی خود استفاده میکند.
3. در مجازی سازی دسکتاپ تمامی هزینه های ناشی از خرابی سیستم های کاربران از بین میرود.
4. در استفاده از تکنولوژی دسکتاپ های مجازی، این قابلیت در اختیار مدیران و مسئولان فناوری اطلاعات یک مجموعه قرار می گیرد، تا تمامی مشکلات مرتبط به سیستم عامل کاربران و نرم افزارهای آن ها را بدون مراجعه حضوری و از راه دور برطرف کنند.
5. در تکنولوژی VDI، سیستم عامل کاربران در جایی دیگر بر روی یک سرور نصب شده و تصویر این سیستم عامل با استفاده از پروتکل های مناسب به دست کاربران می رسد.

 

نتیجه‌گیری

دسکتاپ مجازی یک فناوری است که به جای دسکتاپ فیزیکی، یک دسکتاپ مجازی در اختیارتان قرار می‌دهد و دسترسی به آن از نقاط مختلف دنیا امکان‌پذیر است. با توجه به اینکه دسکتاپ‌های مجازی به سخت‌افزار وابسته نیستند بنابر این می توان گفت تین کلاینت جزو بهترین سخت افزار ها برای راه اندازی دسکتاپ مجازی می باشند. اگر شرکت شما به زیرساخت دسکتاپ مجازی علاقه‌مند است شرکت ایمن شبکه هوشمند به عنوان یک شرکت متخصص در زمینه پشتیبانی و نگهداری شبکه  و راه اندازی زیرساخت شبکه های صنعتی و خانگی آماده ارائه مشاوره و راهکار های نوین دراین زمینه می باشد.

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سیستم عامل کاربران دسکتاپ های مجازی راه دور نرم افزار سخت افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، ارسال پیامک برای فضانوردانی که قرار است در ماه فرود آیند، به زودی امکان‌پذیر می‌شود و به سهولت قابل دسترس است.

شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات «ال‌تی‌ای/فورجی» (LTE/۴ G) برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود. قرار است سخت افزار نسخه ساده شده این شبکه در اواخر سال جاری به عنوان بخشی از ماموریت یک شرکت فناوری که پیش بینی می‌شود کاوشگر آن در قطب جنوبی ماه فرود بیاید، راه اندازی شود.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه نوا-سی را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده میکرو-نوا ساخت همین شرکت مرتبط می‌کند و به این ترتیب قابلیت‌های شبکه اینترنتی در مسافت‌های کوتاه و طولانی مورد آزمایش قراز می‌گیرد.

تیری کلاین، رئیس بخش تحقیقات آزمایشگاه‌های نوکیا، در بیانیه‌ای گفت: "ارتباطات، مانند سایر نیاز‌های ضروری از جمله سرپناه و غذا مؤلفه‌ای حیاتی در هر مأموریتی است؛ با توسعه این شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیارد‌ها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند. "

ناسا در سال ۲۰۲۰ قرارداد‌هایی را با ۱۴ شرکت برای توسعه فناوری‌های مرتبط با شبکه‌های ارتباطی منعقد کرد تا برنامه آرتمیس و فرود فضانوردان بر روی قمر زمین با کمترین چالش ممکن برگزار شود. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سیستم ارتباطات نوکیا پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم‌های فرکانس فوق‌العاده سنتی که برای ارتباطات فضایی استفاده می‌شود، فراهم می‌کند.

اما همه از این ایده و برقراری ارتباط در ماه هیجان زده نیستند. اخترشناسان رادیویی نگرانند که چنین شبکه‌ای تداخل فرکانس رادیویی ایجاد و رصد‌های رادیویی را مختل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • چطور از دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات حساس جلوگیری کنیم؟
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید