Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@00:07:49 GMT

عوامل بی‌انگیزگی علمی دانشجویان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۸۶۳۵

عوامل بی‌انگیزگی علمی دانشجویان چیست؟

ایسنا/قزوین عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با بیان اینکه صورت‌مسئله بی‌انگیزگی دانشجویان به مباحث علمی را می‌توان به سه عامل تقسیم کرد، گفت: اولین عامل تأثیر آموزش‌وپرورش و سیستمی است که در آن دانش‌آموزان درس می‌خوانند، در این سیستم دانش‌آموز از مقطع پیش‌دبستانی برای هدفی چون قبولی در کنکور پرورش می‌یابد که روش آن مبتنی بر روش سیستماتیک و حفظ کردن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکوه کرمانشاهانی، عضو هیئت‌علمی گروه کامپیوتر و نرم‌افزار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه فضای علمی دانشگاه‌ها فضای بدی نیست و قابل قبول است، اظهار کرد: با این حال هنوز جای کار بسیار برای بهبود شرایط علمی در بین دانشجویان وجود دارد چرا که این ظرفیت در دانشجو هست که شرایط بهتر شود.

وی افزود: توان علمی ورودی‌های دانشگاه به عوامل مختلف بستگی دارد که موجب افت‌وخیز کیفیت تحصیل آن می‌شود و باید به آن پرداخته شود.

کرمانشاهانی تصریح کرد: نسل جدید علاقه‌مند به مباحث علمی جدید است با این حال عواملی موجب بی‌انگیزگی دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه می‌شود و متأسفانه هر چه از سال‌های ورود دانشجو به دانشگاه می‌گذریم انگیزه ورود به عرصه‌های علمی در دانشجو کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه صورت‌مسئله بی‌انگیزگی دانشجویان به مباحث علمی را می‌توان به سه عامل تقسیم کرد، گفت: اولین عامل تأثیر آموزش‌وپرورش و سیستمی است که در آن دانش‌آموزان درس می‌خوانند، در این سیستم دانش‌آموز از مقطع پیش‌دبستانی برای هدفی چون قبولی در کنکور پرورش می‌یابد که روش آن مبتنی بر روش سیستماتیک و حفظ کردن است.

عضو هیئت‌علمی گروه کامپیوتر و نرم‌افزار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) بیان کرد: در این سیستم دانش‌آموزان فرصتی برای ورزش کردن، اردو رفتن، پژوهش کردن و فعالیت‌های آزمایشگاهی ندارند و فعالیت آن‌ها تحت فشار بسیار برای ورود به دانشگاه منحصر به فراگرفتن حجم زیادی از کتاب‌های درسی قرار دارد.

وی ادامه داد: از آنجا که آن‌ها برای ورود به دانشگاه تحت فشار کنکور قرار می‌گیرند، لذتی از فضای کودکی، نوجوانی و جوانی نبرده و انرژی‌های آن‌ها آزاد نشده است، در این فضا فعالیت‌های جانبی را یاد نمی‌گیرند و یا فرصتی برای انجام آن ندارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در آموزش‌وپرورش بسیاری از مباحث پرورشی و مهارت‌های زندگی به‌صورت غیرمستقیم به دانش‌آموزان آموزش داده نمی‌شود، افزود:  به‌واسطه این کم‌کاری آن‌ها بعدها از نظر تحلیل، پژوهش، جستجو نشاط علمی و نشاط جویایی دچار ضعف می‌شوند.

وی عنوان کرد: زمانی که فرد در سن حساس ۱۸ سالگی از سد بزرگ کنکور رد و وارد فضایی به نام دانشگاه می‌شود که قبلاً برای ورود به آن آمادگی لازم را نداشته، این فضا نیز انتظارات او را برآورده نمی‌کند و بعد از مدتی دچار سرخوردگی می‌شود.

عضو هیئت‌علمی گروه کامپیوتر و نرم‌افزار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) یکی دیگر از علل بی‌انگیزگی در دانشجویان استان را جو دانشگاه‌ها دانست و گفت: در دانشگاه‌ها نشاط علمی لازم وجود ندارد و اکثر فعالیت‌هایی که دانشجویان را کنار هم جمع کند بسیار کم و کانالیزه است، حتی از نظر فیزیکی هم فضایی وجود ندارد که دانشجویان در کنار هم قرار بگیرند، این نگاه سخت‌گیرانه موجب کم شدن نشاط در دانشگاه می‌شود.

وی افزود: سومین عامل کاهش انگیزه علمی دانشجویان سیستم چالش‌ برانگیز دانشگاه در حوزه اساتید است که در این سیستم اساتید درگیر مسائلی می‌شوند که آموزش عالی برای آن‌ها ایجاد کرده است، چنانچه اساتید برای حفظ ماندگاری و ارتقاء خود مجبور به پژوهش محوری بدون وجود فضای پژوهش هستند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در این سیستم اساتید وارد بازی‌های علمی می‌شوند و بدین واسطه شیوه تدریس و اخلاق پژوهشی و آموزشی مورد خدشه قرار می‌گیرد و همین امر وقت و انرژی اساتید را محدود می‌کند تا آن‌ها نتوانند ارتباط لازم را با دانشجویان برقرار کنند؛ این تحت فشار قرار گرفتن موجب تأثیرگذاری بر کیفیت علمی آن‌ها می‌شود و حس تعلق را در آن‌ها کم می‌کند.

کرمانشاهانی در پایان راهکارهای رفع بی‌انگیزگی دانشجویان را چنین اعلام کرد: ایجاد فضای نشاط فرهنگی و علمی در بین دانشجویان، تغییر جدی در سیستم آموزش‌وپرورش، اشتغال‌زایی، بهبود وضعیت خوابگاه‌ها، تغییر نگرش خانواده‌ها نسبت به آموزش و پرورش، تغییر نظام ارزیابی و امتیازآوری اساتید در کنار ایجاد فضاهای جانبی و فرهنگی برای دانشجویان از جمله راه‌هایی است که می‌تواند در افزایش انگیزه دانشجویان مفید باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی توان علمی کشور پژوهش اشتغالزايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۸۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران

با حکم رییس جهاددانشگاهی اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران منصوب شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ،به نقل از جهاددانشگاهی، حسن مسلمی‌نائینی رییس جهاددانشگاهی طی حکمی اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران را منصوب کرد.

مطابق این احکام، علیرضا کلانتر مهرجردی،  مهدی باصولی،  منوچهر جهانیان، علی منتظری،  محمدمحسن غفوریان، ابوالقاسم رئیسی،  مصطفی سمیعی نسب، صادق زینالی،  ثریا احمدی، زاهد شفیعی، مرضیه ابراهیمی،  محمدجواد امیری،  رشید جعفرپور، حسن خجسته، محمد خوش چهره، سجاد ستاری،  احمد نادری، مهدی نوری،  محمدجواد شفیعی فر،  مجید عباسی، حجت الاسلام و المسلمین سعید کرمی،  سیدمحمدهاشمی،  محمدمهدی خیرجو،  حسین طالبی و لیلا سنگی به عنوان اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران منصوب شدند.

دیگر خبرها

  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2هزار نفر رسید
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد
  • سقف یارانه کتاب، امسال ۸۰۰ هزار تومان است
  • عملیات «وعده صادق» پیروزی بر سیستم پدافندی دشمنان بود
  • دریافت بیش از ۴۹۰ میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان
  • انتصاب اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران